DAGOPVANG

Wij begrijpen dat wij de zorg over uw kostbaarste bezit toevertrouwd krijgen, daarom geven wij u graag informatie over onze dagopvang.

De Puppy's en de Vlinders

De jongste groep heet de Puppy's, daar vangen we de kinderen op tot en met 2,5 jaar. Zij hebben een eigen lokaal met een grote grond box en een eigen slaapkamer. Hier vangen we maximaal 13 kinderen op met 3 leidsters.

De groep met de peuters heet de Vlinders, daar vangen we de kinderen op vanaf 2 jaar tot en met 4 jaar en in de middag komen hier de jongste kleuters van 4 en/of 5 jaar nog bij. Deze groep heeft ook een eigen slaapkamer. Hier vangen we maximaal 16 kinderen op met 2 leidsters.

De lokalen zijn erg ruim en licht, het zijn oude schoollokalen dus genoeg speelplek voor de kinderen. We hebben een ruime gang, 3 buitenspeelpleinen en de gymzaal van de school tot onze beschikking om de kinderen zoveel mogelijk ruimte te geven om te spelen en te ontdekken.

Omdat ouder(s)/verzorger(s) de zorg van hun kind(eren) aan ons dagverblijf toevertrouwen, hebben zij de mogelijkheid om werk, schoolopleiding of andere maatschappelijke activiteiten te vervullen. Onze pedagogisch medewerkers hebben ruime ervaring met baby's, jonge kinderen en schoolkinderen.

Wat doen wij met de kinderen

Naast vrije momenten van spelen bieden wij ook structuur aan. Wij drinken op vaste tijden en eten op vaste tijden. Het is mogelijk dat wij hiervan afwijken, wanneer kinderen hier behoefte aan hebben.
Wij gaan knutselen met de kinderen, liedjes zingen en lezen, waarbij wij letten op de leeftijd en de ontwikkeling van het kind. Wij gaan elke dag met de kinderen naar buiten, waar wij ook activiteiten doen met de kinderen.

Daarbij zijn we een christelijke kinderopvang daarom bidden we voor het eten, leren we de kinderen ook christelijke kinderliedjes, vieren we de christelijke feestdagen, lezen we uit de kinderbijbel en bieden we passende activiteiten aan bij de Bijbelverhalen.

Slapen

De slaaptijden van de kinderen doen wij in overleg met u. Elk kind heeft een eigen bed, wanneer kinderen slapen met een beestje of speen is dit prima. Wanneer de kinderen slapen is er een pedagogisch medewerker in de buurt, zij of hij blijft bij de kinderen en leest een boekje voor.
Bij de oudere kinderen is de rusttijd tussen 13.00uur en 15.00uur.

Verzorging

Uw kind is bij ons in vertrouwde handen. Heeft u speciale wensen, laat ons dit dan weten. Wilt u borstvoeding geven dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij zorgen eveneens in overleg voor het fruit, fruithapjes, tussendoortjes, drinken en boterhammen.

Wennen

De overgang van thuis naar de opvang is een grote stap voor uw kind en u , daarom zijn er twee momenten dat u en uw kind kunnen wennen, dit noemen wij de ‘wenperiode’. U kunt ons altijd bellen, wanneer u wilt weten hoe het met uw kind is.

Klik hier om het inschrijfformulier voor de dagopvang te downloaden
Sla het formulier op uw computer. Vul het formulier in en mail het vervolgens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.