DAGOPVANG

Wij begrijpen dat wij de zorg over uw kostbaarste bezit toevertrouwd krijgen, daarom geven wij u graag informatie over onze dagopvang.

0 - 2,5 jaar groep en 2,5 jaar - 4 jaar groep

In één lokaal bieden we opvang aan voor kinderen van 0 tot en met 2,5 jaar we vangen hier maximaal 10 kinderen per dag op. En in het tweede lokaal bieden we opvang voor de kinderen van 2,5 tot en met 4 jaar hier vangen we vaak maximaal 10 tot 12 kinderen per dag op.

De kinderen van de Peuteropvang die nog geen 2,5 jaar zijn worden ook opgevangen in het eerste lokaal en de kinderen vanaf 2,5 naar gaan naar het andere lokaal. Zo krijgen alle kinderen de kans om zich optimaal te ontwikkelen en kunnen we beter aansluiten op hun behoeftes.

De twee lokalen zijn wel aan elkaar verbonden met een deur. De kinderen en de leidsters kunnen dus altijd contact hebben met elkaar.
Omdat ouder(s)/verzorger(s) de zorg van hun kind(eren) aan ons dagverblijf toevertrouwen, hebben zij de mogelijkheid om werk, schoolopleiding of andere maatschappelijke activiteiten te vervullen. Onze pedagogisch medewerkers hebben ruime ervaring met baby’s en jonge kinderen.

Wat doen wij met de kinderen

Naast vrije momenten van spelen bieden wij ook structuur aan. Wij drinken op vaste tijden en eten op vaste tijden. Het is mogelijk dat wij hiervan afwijken, wanneer kinderen hier behoefte aan hebben.
Wij gaan knutselen met de kinderen, liedjes zingen en lezen, waarbij wij letten op de leeftijd en de ontwikkeling van het kind. Wij gaan elke dag met de kinderen naar buiten, waar wij ook activiteiten doen met de kinderen.

Slapen

De slaaptijden van de kinderen doen wij in overleg met u. Elk kind heeft een eigen bed, wanneer kinderen slapen met een beestje of speen is dit prima. Wanneer de kinderen slapen is er een pedagogisch medewerker in de buurt, zij of hij blijft bij de kinderen en leest een boekje voor.
Bij de oudere kinderen is de rusttijd tussen 13.00uur en 15.00uur.

Verzorging

Uw kind is bij ons in vertrouwde handen. Wij vragen u zelf luiers mee te nemen, op deze manier kunnen wij de prijs van de opvang laag houden. Heeft u speciale wensen, laat ons dit dan weten. Wilt u borstvoeding geven dan passen wij ons aan u aan. Wij zorgen eveneens in overleg voor de flesvoeding, fruithapjes en boterhammen.

Wennen

De overgang van thuis naar de opvang is een grote stap voor uw kind en u , daarom is er een periode van twee weken, dat u en uw kind kunnen wennen, dit noemen wij de ‘wenperiode’. Uw kind kan gedurende deze weken steeds langer ‘meelopen’. U kunt ons altijd bellen, wanneer u wilt weten hoe het met uw kind is.

Klik hier om het inschrijfformulier voor de dagopvang te downloaden
Sla het formulier op uw computer. Vul het formulier in en mail het vervolgens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.