Halve dagopvang

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar heeft christelijke kinderopvang Tik Tak halve dagopvang. Bij deze vorm van opvang wordt de ontwikkeling van de kinderen spelenderwijs gestimuleerd. Ieder kind krijgt de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op zijn of haar manier en tempo. Door middel van het spelen met andere kinderen zowel binnen als buiten wordt de taalvaardigheid gestimuleerd en er is extra aandacht voor kinderen met een taalachterstand of (kleine) woordenschat.

Op de groep is een gediplomeerde pedagogisch medewerker aanwezig

Wat is het verschil tussen peuterspeelzaal en halve dagopvang?

De peuterspeelzaal noemen we gesubsidieerde halve dagopvang en is bedoeld voor kinderen waarvan één ouder werkt of een uitkering heeft. De halve dagopvang is bedoeld voor kinderen van ouders die beide werken en/of studeren of voor een alleenstaande werkende of studerende ouder. Voor luiers moet u zelf zorgen dit om de prijs voor de opvang te kunnen drukken. De halve dagopvang valt onder de Wet Kinderopvang. Daardoor is het mogelijk een gedeelte van de kosten terug te krijgen via de Belastingdienst, afdeling toeslagen (zie ook tarieven/kinderopvang/Halve dagopvang)

In de halve dagopvang is er extra aandacht voor kinderen met een dreigende taalachterstand. Naast het vertel- en voorleesaanbod in de groep is er de mogelijkheid kinderen extra taalondersteuning te bieden, dit doen wij in nauwe samenwerking met de onderbouw en VVE coördinator van de Kardinaal Alfrink School.

Het lokaal voor de halve dagopvang ligt naast de dagopvang. Er zullen in de halve dagopvang maximaal 10 kinderen per dag worden opgevangen. Tussen de middag krijgen de kinderen bij ons een boterham.

Op welke manier bieden wij taalondersteuning?

Door de ontwikkeling van kinderen op het gebied van taal, denken en sociale vaardigheden te stimuleren, ontdekken kinderen nieuwe dingen. Met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) krijgen jonge kinderen meer uitdaging voor hun ontwikkeling. Al op vroege leeftijd doen ze mee aan educatieve programma’s. Die zijn speels opgebouwd: voor jonge kinderen is het heel belangrijk dat leerzame spelletjes leuk en spelenderwijs aan bod komen.

Er is een pedagogisch medewerker die zich via de cursus VVE geschoold heeft in het omgaan met heel jonge kinderen.

Hebben wij contact met het consultatiebureau?

Wij werken samen met CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) waar het consultatiebureau onder valt.
Het consultatiebureau geeft de indicatie af voor en kind, wanneer die extra taalondersteuning behoeft.

Klik hier om het inschrijfformulier voor de halve dagopvang te downloaden
Sla het formulier op uw computer. Vul het formulier in en mail het vervolgens naar planningDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.